Алхимикът

„Алхимикът” е новата страст на фентъзи феновете. След огромния световен успех на поредицата „Тайните на безсмъртния Никола Фламел”, Майкъл Скот спечели сърцата и на българските фентъзи фенове. Още с първата си книга  - &

2009-07-01 13:59:52
Алхимикът

„Алхимикът” е новата страст на фентъзи феновете.

След огромния световен успех на поредицата „Тайните на безсмъртния Никола Фламел”, Майкъл Скот спечели сърцата и на българските фентъзи фенове. Още с първата си книга  - „Алхимикът”, авторът предизвика интереса на всички любители на жанра. Новият хит на българския книжен пазар беше представен официално на 27 юни 2009 г.  в Дом на Културата „Средец”, гр. София. Зала 213 се оказа най-подходящото място за подобна премиера. Декорите и изрисуваните с фантастични герои стени направиха представянето незабравимо. На фона на легендарни  същества, любителите на фентъзито у нас изживяха едно вихрено приключение, в което забързаното действие и  трилъровите елементи приковаха вниманието им.

Браузърът ви може да не поддържа показване на това изображение.

„Алхимикът” беше представен от Александър Драганов – председател на Клуба за фентъзи и хорър „Конан” и един от най-големите познавачи и любители  на жанра у нас.

Според Александър „Алхимикът” се чете на един дъх. Като всяка голяма книга тя не може да бъде вместена в клиширани рамки. Прелива от един жанр в друг и е подходяща за широка  аудитория, а ненатрапчивият начин, по който читателят е потопен в световното знание, е сред най-големите предимства на книгата.

С присъщото си сладкодумие Александър запозна феновете с личността на Майкъл Скот, със замисъла на поредицата и с предимствата на „Алхимикът” пред многото излизащи на българския книжен пазар фентъзи серии и книги.

Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия